Loimaan Leisku ry

Leiskun nuoret maastojuoksijat iskussa piirinmestaruuskisoissa

15-9-vuotiaiden maastojuoksun piirinmestaruuksista kilpailtiin 8.5. Mynämäellä. Leisku sai kilpailuihin mukaan 13 juoksijan joukkueen. Heti ensimmäisestä lähdöstä alkaen oli selvää, että seuran urheilijat ovat mukana taistelemassa pm-mitaleista jokaisessa sarjassa. Kilpailujen avausmatkalla Eeti Tammelin (P9) juoksi upeasti hopealle, häviten maalisuorakamppailun vain vaivaisella sekunnilla tuoreelle SM-maastojen Flying Finns -kilpailun mestarille. Emma Toivonen (T9) jatkoi Leiskun mitaliputkea upealla juoksulla sijoittuen kovan kamppailun jälkeen pronssille. P10-sarjassa henkilökohtaiset mitalit jäivät saamatta, mutta Leiskun joukkue, Antti Ristanen, Erik Mets ja Joonas Riponiemi, sijoittui joukkuekilpailussa hienosti toiseksi. Tässä sarjassa Leiskun neljäs juoksija, Santeri Heinonen, oli isossa roolissa voittaen Laitilan Jyskeen kolmannen juoksijan sekunnilla, varmistaen näin muille pojille hopeiset mitalit. P11-sarjan Nikolas Lindén jäi tällä kertaa mitalikamppailun ulkopuolelle, juosten kovien kilpakumppanien takana sijalle 9.

Leiskun 11-vuotiaat tytöt jatkoivat siitä, mihin 10-pojat jäivät. Vaikka tytöillä oli selvästi jännitystä ilmassa ennen starttia, Erika Takkinen, Vilma Toivonen ja Amanda Wallenius taistelivat loistavasti ja tuloksena päivän ensimmäinen kulta joukkuekilpailun voiton muodossa. Mitalintuoksua oli havaittavissa jälleen, kun Hannu Sjöblom (P13) lähti matkaan. Alusta saakka kolmen kärkijuoksijan joukossa edennyt Hannu juoksi tasaisesti koko matkan sijoittuen kovan kärkikaksikon jälkeen hienosti pronssille. T13-sarjassa Yläneen Kiristä tällä kaudella Leiskuun siirtynyt Karoliina Olli taisteli voitosta lähes reitin loppuun asti, mutta joutui taipumaan kuitenkin hopealle niin ikään Flying Finns -kilpailun mestarille. Viimeinen Leiskun juoksija, Minea Lindén, lähti matkaan tavoittelemaan T14-sarjan voittoa. Ratkaisu tapahtui n. kilometri ennen maalia ja Minea juoksi voittajana maaliin päästen tuulettamaan uransa ensimmäistä pm-kultaa. Kotiin tuliaisiksi leiskulaiset saivat piirinmestaruuskisoista viisi henkilökohtaista mitalia ja kaksi joukkuemitalia. Aurinkoisessa illassa juostu pm-maastokilpailu oli koko Leiskun maastojuoksujoukkueelta upea suoritus!

Tulokset

Kuvassa vasemmalta oikealle Eeti Tammelin, Minea Lindén, Erika Takkinen, Joonas Riponiemi, Hannu Sjöblom, Nikolas Lindén, Antti Ristanen, Karoliina Olli, Santeri Heinonen, Vilma Toivonen, Emma Toivonen, Amanda Wallenius ja Erik Mets. Kuva Päivi Kaijula.

Kuvassa Leiskun pm-maastojoukkue: Eeti Tammelin, Minea Lindén, Erika Takkinen, Joonas Riponiemi, Hannu Sjöblom, Nikolas Lindén, Antti Ristanen, Karoliina Olli, Santeri Heinonen, Vilma Toivonen, Emma Toivonen, Amanda Wallenius ja Erik Mets. Kuva Päivi Kaijula.