Loimaan Leisku ry

Seuran esittely

Loimaan Leisku on vuonna 1936 perustettu urheilun yleisseura. Tällä hetkellä jäseniä on noin 450 ja toimivia jaostoja viisi sekä 11-jäseninen johtokunta. Seuran toiminnan alkuaikoina tunnetuksi tulivat erityisesti pesäpallojaosto, painijaosto sekä Leiskun teatteri, joka aikanaan vieraili maakunnassa laajalti.

Myös painonnostossa seura omaa vahvat perinteet. Tällä hetkellä Leiskun urheilullisesti menestyneimmät ja näkyvimmät jaostot ovat salibandyjaosto ja yleisurheilujaosto. Yleisurheilussa on 1990-luvun menestysvuosien jälkeen tähdätty erityisesti lasten liikuntaharrastuksen monipuolistamiseen. Tällä on ollu myönteinen vaikutus myös seuran kilpailumenestykseen. Leisku on voittanut alueen 12 kunnan seurajoukkuecupin viisi kertaa peräkkäin (vuosina 2001-2005). Menestyksen myötä nousimme Vattenfall-yleisurheiluottelussa vuonna 2005 Varsinais-Suomen ykköslohkoon Turun Urheiluliiton, Raision Kuulan, Turun Weikkojen ja Liedon Parman seuraksi. Olemme myös päässeet tässä niin sanotussa Giga-sarjassa kolme kertaa mukaan valtakunnalliseen finaaliin ja seura on ollut finaalijoukkueiden mukana kiertämässä olympiastadionia Ruotsi-Suomi-maaottelun yhteydessä.

Seuran toiminta rahoitetaan edelleen pääosin talkootyöllä ja yksityisten ja yhteisöjen lahjoituksilla. Bingo, joulupukkipalvelu, erilaiset urheilukisat, seuralehti ja kaupungin avustus ovat pääsääntöiset rahalähteemme. Seuralla on oma toimitila Loimaalla.

Seura vietti 80-vuotispäiviä vuonna 2016. Juhlien kunniaksi seura järjesti 5.6.2016 Hirvikosken keskusurheilukentällä yleisurheilun juhlakilpailut.